tisdag 18 april 2017

Klassbesök och boktips nr.2

Nu är påsken över och jag hoppas alla har haft ett bra lov med massor av god mat och bra böcker att läsa! Men nu är det tillbaka till skolan och idag har jag vart ute i klasserna 2, 3 och 5 för att presenterat mig samt tipsa om en bok.

Precis som sist kommer här en lista på de böcker som jag tipsat om!

Klass 2:
✴ Claude i storstan
Alex T.Smith

Claude bor med herr och fru Blanksko men när de går ut från huset går Claude på äventyr med sin vän herr korvstrumpa. Denna gång åker duon till storstaden och fikar, shoppar och går på museum. De stöter också på en konsttjuv!
I andra delen av boken blir herr korvstrumpa sjuk och Claude måste ta honom till sjukhuset. Väl på plats måste Claude hjälpa en sjuksyster hitta vad som är fel med ett par patienter som kommer in och smittar de andra i väntrummet.



Klass 3:
✴ Tusen tips till en fegis
Eva Susso och Benjamin Chaud

Rolf bor i paris med sin rika familj och har tråkiga middagar. Han önskar att han istället kunde hjälpa Ofelia och hennes pappa i deras butik. Men han är för feg för att ens prata med henne. Men han får ett tips från sin favoritbok att utsätta sig för något läskigt och inte springa därifrån. Han börjar drömma om att bli Errolf, en modig superhjälte.

Klass 5:
✴ Kensukes rike av Michael Morpugo
✴ Uppdraget av Camilla Lagerqvist


// Emmi

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar