tisdag 23 oktober 2018

Höstlov - Spöklov

Nu är det dags igen. Tiden då alla spöken och läskiga varelser kommer till liv. Därför har biblioteket nu skyltat med läskiga och spännande böcker för olika åldrar.

Här kommer tre tips på både läskiga och spännande böcker.


Mystiska skolan - Pianot på vinden
Katarina Genar

Greta älskar sin skola för på den kan allting hända. Det är trots allt en mystisk skola där det inte bara finns elever och skolpersonal, det finns spöken också. Så en dag när vaktis kommer in till klassen och säger åt eleverna att de ska sluta spela på pianot på vinden bestämmer sig Greta och hennes vänner för att undersöka saken.

Mystiskt, lite läskigt och lättläst. 6-9 år.


Vips och Drakulaklubben
Sissel Dalsgaard Thomsen

Det är spännande och lite läskigt att börja i en ny klass i ett nytt land. Speciellt om man är en vampyr. Vampyrella, eller Vips som hon kallas, har precis flyttat till Sverige från Transylvanien med sin mamma, pappa och sin fladdermus Börje. De andra barnen i klassen tycker hon är konstig eftersom hon är så blek och när hon förklarar att det är för att hon är vampyr blir de rädda. Alla förutom Leyla. För att skaffa fler vänner bestämmer sig Vips och Leyla för att ha en fest, men hur kommer det gå?

Rolig och mysig berättelse om att inte riktigt passa in, men hitta vänner ändå. 6-9 år.


Spöknät
Petrus Dahlin

Sommaren är här och det är supervarmt. Tino är den enda av sina vänner som är kvar i stan eftersom hans mamma inte mår så bra. Han har ingen att vara med och inget att göra. Men en dag börjar mystiska saker att hända och han stöter på Akki. Hon är klädd i konstiga kläder och pratar på ett gammalmodigt sätt. När Tinos mamma försvinner erbjuder Akki att hjälpa till, men kan Tino verkligen lita på henne?

Läskigt och spännande. 9-12 år.

// Emmi

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar